vrijdag 2 januari 2015

Hypnose en NLP

Hypnose en NLP zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze combinatie beveel ik dan ook altijd aan. Wil je een goede hypnotiseur worden, dan zul je ook kennis moeten hebben van NLP. Ik heb zelf de laatste 10 jaar enorm veel boeken gelezen over NLP en op deze manier mijn kennis verkregen. Ook kun je natuurlijk een NLP Practitioner opleiding volgen. Hiermee kun je in enkele dagen alle aspecten van NLP meester maken.

Hoe gebruik je NLP tijdens een hypnose?
Tijdens de hypnose, kijk je naar de lichaamstaal van het Subject. Deze informatie gebruik je om te zien of de hypnose goed verloopt en wat de volgende stap zou kunnen zijn (nog diepere hypnose, nog meer ontspanning).

Tevens is jouw lichaamstaal belangrijk voor het welslagen van de hypnose. Jouw lichaamstaal moet uitstralen, dat je weet wat je doet en dat je het Subject gaat hypnotiseren. NLP geeft duidelijk aan hoe mensen reageren op lichaamstaal. Deze moet hetzelfde uitstralen als de communicatie die jij wilt bereiken. Onderzoeken geven aan dat lichaamstaal het belangrijkst is als je een bepaalde boodschap wilt geven aan een ander. Veel belangrijker dan taal!

Tijdens sessie
Via communicatie (praten, aanraken) kun je het Subject leiden in zijn/haar hypnose. Jij bepaalt namelijk wat er gebeurt tijdens een sessie. Later in dit boek leer je de trucs om op een juiste manier te communiceren vóór, tijdens en na een sessie. NLP helpt je te begrijpen waarom deze trucs noodzakelijk zijn voor het welslagen. Ik raad je dan ook aan om wat NLP boeken te lezen (desnoods NLP for Dummies, wat trouwens een fantastisch boek is).

Denkfouten
Wil je inderdaad nog een stap verder gaan met hypnose en hypnose ook gebruiken op therapeutische basis, dan is NLP ook erg belangrijk. Met NLP kun je namelijk ‘denkfouten’ corrigeren. Vaak is dit zichtbaar in het gedrag van iemand. Dit zijn vaak angsten, verslavingen of andere psychologische kwesties.

Als iemand bang is voor spinnen, dan staat deze angst niet in proportie. Een spin kan namelijk (zeker in Nederland en België) weinig schade aanrichten. Deze angst kun je dan met hypnose enorm verminderen.

Stoppen met roken kun je ook via hypnose oplossen. Hier zul je het gedrag moeten corrigeren. Vliegangst kan ook verminderd worden met NLP en hypnose.

0 reacties:

Een reactie posten