dinsdag 17 augustus 2010

Hypnose cursus

Er zijn verschillende soorten hypnose-cursussen. Er zijn cursussen die je via een e-boek kunt volgen (vaak goedkoop), eendaagse workshops waarbij je kennis maakt met hypnose en ook zelf hypnose kunt toepassen, maar ook 5-daagse cursussen waarbij je een opleiding krijgt om van hypnotherapeut je beroep te maken. Zoals je merkt kun je hypnose snel leren en kun je, als je dit wilt, snel in de praktijk brengen.

Straathypnose
Welke cursus wil je volgen? Dat hangt natuurlijk ervan af wat je ermee wilt doen. Wil je vrienden en familie imponeren dan is een korte cursus straathypnose voldoende. Deze hypnosecursus in 1 dag kun je overal volgen. Er zijn zelfs e-boeken waarmee je hetzelfde kunt bereiken. Ook bestaan er DVD's waarmee je thuis -op je gemak- de technieken en achtergrond van hypnose kunt leren. Een goede DVD over hypnose ken ik sinds november 2011. Dit is toevallig een workshop die ik zelf heb gevolgd, waar ik binnen 1 dag iedereen kon hypnotiseren en zelf ook gehypnotiseerd ben.

Hypnotherapie
Wil je hypnose gebruiken op therapeutische basis, dan zul je ook een geschikte opleiding moeten volgen. Ook is het zeer verstandig om een NLP-cursus te volgen, waarin uitgelegd wordt hoe je spraak kunt gebruiken om iemands 'probleem' op te lossen. NLP en hypnose horen dan ook bij elkaar! Als NLP-practioner kun je ook aan de slag zonder hypnose te gebruiken. Zeker handig als je hier echt je beroep van wilt maken.

0 reacties:

Een reactie posten