donderdag 8 juli 2010

Leer hypnotiseren

Een bepaalde basiskennis is nodig, voordat je gaat beginnen met je eerste hypnose. Deze kennis kun je opdoen op een workshop of met behulp van een boek. Ook zal het subject, dat gehypnotiseerd gaat worden, ook aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

Het is belangrijk om, voordat je iemand gaat hypnotiseren, zeker te weten dat deze persoon:

  • geen angst heeft voor hypnose
  • en ook daadwerkelijk wil
  • en geen fysieke klachten heeft (bij snelle inducties)
Begin nooit met een hypnose, als aan deze bovenstaande eisen niet voldaan kan worden. Leren hypnotiseren van iemand die angst heeft of niet wil, is sowieso al moeilijk. Daarnaast zal de hypnose altijd negatief eindigen. Niet echt lekker als je de eerste keer gaat hypnotiseren. Leren hypnotiseren heeft ook alles te maken met taal, lichaamshouding en de fases herkennen van hypnose. Deze kennis kun je gemakkelijk zelf leren. Ook kun je door veel filmpjes te bekijken op het web (YouTube) zien hoe anderen het doen. 

De theorie van hypnose zul je sowieso via boeken moeten doorgronden. Ook zul je dan kennismaken met andere psychologische zaken. NLP kan je hier ook goed voor gebruiken. 

Hypnose dien je ook te beschouwen als een middel om iets voor elkaar te krijgen bij een ander. Het moet van tevoren al duidelijk zijn wat je precies wilt bereiken. Maak hier ook afspraken over voordat je begint met de hypnose-sessie. Vertel ook hoe lang de sessie gaat duren en wat je verwachtingen zijn. Het subject mag zijn of haar verwachtingen over de hypnose ook ventileren.

0 reacties:

Een reactie posten