donderdag 10 juni 2010

Basisstappen van hypnose

Wanneer u van plan bent om de de basis te leren hoe je iemand moet hypnotiseren, dan wordt vaak aangeraden om een professionele hypnotiseur te benaderen die je daarbij helpt. Vaak zijn dit kostbare sessies. Wel kan een professionele hypnotiseur je de kneepjes van het vak leren!

Vaak vindt een hypnotiseur het niet prettig om zijn of haar kennis te delen. Nogal logisch, omdat hij dan een concurrent aan het opleiden bent. Dit kan hem letterlijk geld kosten! Daarom wil ik hier alvast wat basisstappen vermelden over hypnose.

Basic Hypnose Punten
Er zijn een aantal punten die je moet kennen voordat je iemand kunt hypnotiseren.
  1. Iedere persoon kan worden gehypnotiseerd.
  2. Het niveau waarop mensen onder invloed van hypnose zijn varieert van persoon tot persoon.
  3. Het is moeilijk om een ​​persoon met een hoge ego hypnotiseren, plus het is relatief makkelijker om een ​​low profile persoon te hypnotiseren.
  4. Mensen van verschillend geslacht, leeftijd en intellect hebben een uiteenlopende weerstand tegen hypnose.
  5. Niemand kan worden gehypnotiseerd tegen zijn of haar wil. Dit is wel een punt van discussie en niet alle hypnotiseurs zijn hierover eens
Basisstappen van hypnose
Met behulp van bovenstaande punten kun je een praktische hypnose starten.

1. Test het subject om te weten te komen hoe 'beïnvloedbaar' hij of zij is. Er zijn twee eenvoudige testen om erachter te komen hoe 'beïnvloedbaar' de persoon is:
  • a. Vraag hem om zijn ogen naar boven rollen zo ver als hij kan. Hoe witter de oogbal wordt, hoe gemakkelijker je iemand kunt hypnotiseren
  • b. Vraag hen om naar een klein licht in een verduisterde kamer te kijken. Doe net alsof je de lichtbron verplaatst en vraag aan het subject of de lichtbron beweegt of niet. Als de persoon snel bevestigend antwoordt, zal het makkelijker zijn om hem te hypnotiseren.
2. Probeer een rustige, veilige, rustgevende omgeving, zonder ruis of storing te vinden. Muziek, televisie, etc. kan verlies van concentratie veroorzaken voor zowel u als het subject.

3. Probeer niet te denken voor je subject, maar laat het subject reageren op jou.

4. Vraag aan hem of haar de ogen te sluiten. Laat dit volgen door een korte stilte periode. Deze periode duurt maximaal 1 minuut, afhankelijk van de suggestibiliteit van het onderwerp. Deze stille periode zal helpen het subject rustig te laten worden en gefocused.

5. Begin met zacht praten. Vraag  een paar simpele taken uit te voeren, zoals het verplaatsen van de hand of de vinger omhoog en omlaag.

6. Volgende stadium is de 'take command'. Je kunt het subject acties laten uitvoeren zoals het knipperen van de ogen, het visualiseren een vlieg die rondvliegt, de beweging van armen, benen. Het is moeilijk maar niet onmogelijk om een ​​subject tot moeilijkere acties uit te laten voeren; zoals hem de leeftijd van 7 laten herbeleven & herhaaldelijk vragen om ijs. Of dat hij net zo snel kan lopen als Superman. Nog leuker: zijn eigen naam vergeten .. .

7. Vergeet niet uw doel. Als hypnotiseur is het belangrijk om het subject te laten ontspannen & hem niet op de hoogte te laten zijn van de omgeving...

Om samen te vatten: begin met eenvoudige instructie, daarna geleidelijk naar moeilijke instructies.

0 reacties:

Een reactie posten